0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Перевірка з'єднання через командний рядок

Головна /

Блог

/

Перевірка з'єднання через командний рядок

Перевірка з'єднання через командний рядок

02.05.2018

Iнтернет

56696

Коли сторінки браузера відкриваються з такою швидкістю, ніби їх хтось набирає від руки, є два варіанти: обурюватись чи зрозуміти, в чому справа. У статті ми покажемо, як тестувати доступність вузла, щоб дізнатися, у чому проблема.

Мережеві утиліти командного рядка

Для діагностики проблем з'єднання з інтернетом використовуються спеціальні команди, до яких належать:

  • PING — найуживаніша утиліта командного рядка, основне призначення якої — перевірка працездатності та діагностика якості з'єднання TCP/IP. Ping дозволяє надсилати пакети на задану адресу та за фактом отримання (або не отримання) відповіді, визначати наявність доступу до ресурсу. Утиліта за замовчуванням є у всіх версіях операційних систем.
  • TRACERT – утиліта, яка відстежує шлях передачі даних. Ця процедура називається трасуванням маршруту до кінцевої адреси. Особливості трасування — зупинки у всіх проміжних точках та показ затримок передачі на кожному вузлі. Основна мета — виявлення точки маршруту, де відбувається втрата пакетів.

PING

Щоб «пропінгувати» адресу, потрібно перейти в командний рядок. Для цього натисніть Win+R або почніть писати у пошуку меню «Пуск» слово «Виконати». У вікні, що з'явилося, впишіть команду «cmd» і натисніть «ОК».


У новому вікні потрібно ввести команду «ping» та адресу сайту


Натисніть «Enter». Виконання цієї команди означає відправлення та отримання чотирьох пакетів з 32 байтів і виведення на екран статистики отримання відповіді.


Тривалість отримання відповіді у кілька мілісекунд (мс) означає, що сайт є доступним. Якщо на екрані з'явиться рядок «перевищено інтервал очікування для запиту», сайт недоступний або використовує підвищені параметри захисту. Якщо потрібно постійно моніторити час відповіді сайту, не обмежуючись чотирма пакетами, додайте -t після команди ping. Зупинити виконання такої команди можна комбінацією клавіш Ctr+C.


Якщо потрібно передати певну кількість пакетів, скористайтеся параметром -n, після якого вкажіть потрібне число.


Також можна задавати обсяг пакетів, що відправляються, використовуючи параметр -l (не більше 1450 байтів).


Перелічені параметри можна комбінувати.


Якщо в результаті виконання команди «ping» пакети не приймаються, заданий вузол недоступний або в ньому відключена функція відповіді на ping-запити. У такому випадку можна скористатися детальною перевіркою за допомогою іншої утиліти — tracert.

TRACERT

Щоб розпочати трасування, введіть у командний рядок tracert та ip-адресу або домен сервера.


В результаті виконання команди на екран виводяться адреси проміжних маршрутизаторів та час відгуку кожного з них. Якщо всі пакети пройшли проміжні відрізки без проблем, несправностей немає. А якщо у передачі пакетів виникають проблеми, Ви можете побачити на якому проміжку маршруту це відбувається.

Команди використовують не лише, щоб перевіряти доступність певного ресурсу, а й щоб перевірити швидкість з'єднання з необхідним хостом (ПК, сервер).

Якщо Ви виявили проблеми зі з'єднанням з окремим ресурсом (доступ до якого не заборонено законом), копіюйте результати перевірки в окремий файл та звертайтеся до фахівців нашого сервісно-інформаційного центру. Це допоможе нам швидко усунути проблему.

Коментарі

0

Еще комментарии