0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

8 найпоширеніших міфів про домашній Інтернет

Головна /

Блог

/

8 найпоширеніших міфів про домашній Інтернет

8 найпоширеніших міфів про домашній Інтернет

29.04.2024

Iнтернет

636

Про таку затребувану послугу, як Інтернет, існує багато міфів, які часом спантеличують користувачів. Тож ми вирішили зібрати найпоширеніші з них і спростувати, щоб позбавити вас хибних уявлень.

Міф №1. Вимкнення роутера на ніч підвищує ефективність роботи пристрою наступного дня.

Насправді такі пристрої, як роутери, створені для безперервної роботи 24/7. Якщо маршрутизатор не перегрівається внаслідок потрапляння сонячних променів, то його тимчасове відключення не принесе жодного позитивного ефекту.

Міф №2. Для найкращої якості з’єднання ПК, ноутбуки та інші пристрої повинні знаходитися якомога ближче до роутера.


В реальності сучасні маршрутизатори здатні забезпечити якісний інтернет-зв’язок для пристроїв, розташованих по всій квартирі. Але не зайвим буде дотримуватися деяких рекомендацій.

Маршрутизатор краще розташовувати ближче до центру помешкання і по можливості трохи ближче до стелі, ніж до підлоги. Стіни та підлога повинні знаходитись у прямій видимості пристрою для безперешкодного відбиття сигналу від них.

Для кращого поширення сигналу по приміщенню роутер можна розмістити на відкритій книжковій поличці. І бажано, щоб поряд з пристроєм не було сторонніх предметів, побутової техніки або іншої електроніки (холодильника, мікрохвильової печі, телевізора, аудіосистеми тощо).

Міф №3. Wi-Fi потрібен тільки для підключення пристроїв до Інтернету.

Хоча Wi-Fi зазвичай і використовується для підключення пристроїв до Інтернету, але його також можна використовувати для інших цілей, таких як передача файлів між пристроями (комп’ютером та принтером/факсом; смартфоном та телевізором) в одній мережі.

Міф №4. Потужність комп'ютера не впливає на продуктивність користування Інтернетом.

Немає значення, наскільки швидкий Інтернет, якщо комп’ютер (або інший пристрій, телефон чи ігрова консоль) настільки старий, що не може завантажувати сторінки чи відтворювати графіку, то це не проблема швидкості або стабільності Інтернету, а нестача потужностей операційної системи.

Міф №5. Фактична швидкість Інтернету на 100% відповідає вказаній у тарифі.


Насправді фактична інтернет-швидкість може бути меншою за обіцяну провайдером. Адже цей показник залежить від кількості підключених до мережі пристроїв, технічних можливостей обладнання (модему, роутера, мережевої карти), активності користувачів в мережі та інших сторонніх факторів. Звісно, надійний провайдер подбає про те, щоб зі свого боку забезпечити максимально можливу за відповідних умов швидкість Інтернету.

Міф №6. Зачинені двері блокують сигнали Wi-Fi.

До послаблення або блокування Wi-Fi з’єднання може призвести наявність великої кількості металу, керамічної плитки чи бетону. Тож закриття дверей з дерева або ПВХ не впливає на Wi-Fi сигнал. Якщо він нестабільний, причиною є інший фактор (або одразу кілька).

Міф №7. Сучасне обладнання не дозволяє працювати зі старими стандартами.

Якщо у вас новий роутер і старий ноутбук, то з високою ймовірністю у вас не виникне проблем з підключенням цих пристроїв один до одного. Однак, як і у випадку з поганим рівнем сигналу, роутер по Wi-Fi працюватиме на швидкості найповільнішого клієнта. Якщо ви користуєтеся двома ноутбуками (новим та старим), можете чітко побачити, що коли до Wi-Fi підключений тільки новий ноутбук, реальна швидкість роботи Wi-Fi буде вищою, ніж при роботі на старому ноутбуці.

Міф №8. Чим ближче розташований сервер, тим швидше Інтернет та нижче пінг в онлайн-іграх.

Так, відстань між вами і сервером може вплинути на інтернет-з'єднання, сповільнюючи його та роблячи ігровий процес менш приємним. Підключення до VPN дозволяє вибрати сервер, який географічно розташований ближче до вас. Існує думка, що таким чином можна досягти кращого пінгу в онлайн-іграх та загального поліпшення ігрового процесу. Але на практиці це далеко не завжди працює. Адже дуже велике значення має, скільки вузлів розділяє ваш комп’ютер та сервер. Чим їх більше, тим швидкість повільніша. Для перевірки кількості вузлів є спеціальна команда Tracert.

Тепер ви знаєте, які згадані у цій статті твердження не мають відношення до реальності. Сподіваємося, це допоможе вам надалі не довіряти неправдивій інформації про домашній Інтернет та не спиратися на неї.

Коментарі

0

Еще комментарии