0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Як налаштувати підключення через мережеву карту в Linux на прикладі Ubuntu 22.04 LTS

Головна /

Блог

/

Як налаштувати підключення через мережеву карту в Linux на прикладі Ubuntu 22.04 LTS

Як налаштувати підключення через мережеву карту в Linux на прикладі Ubuntu 22.04 LTS

19.08.2023

Iнтернет

17944

На більшості моделей ПК і ноутбуків є Ethernet port, за допомогою якого можна підключитися до Інтернету без роутера. Як це зробити з використанням мережевої карти, розповідаємо далі покроково.

  1. Натискаємо на значок мережевого підключення (перший значок справа вгорі) — «Дротове під'єднано» — «Параметри мережі».
  2. Зліва в налаштуваннях вибираємо «Мережа» і натискаємо на шестерню навпроти дротового підключення.

У цьому меню можемо перевірити поточні мережеві параметри, такі як:

  • швидкість підключення до пристрою;
  • адреса IPv4/IPv6;
  • MAC-адреса;
  • шлюз;
  • DNS (від провайдера).

Зміна MAC-адреси мережевої карти

Далі потрібно перевірити поточну MAC-адресу пристрою і звірити її з тією, яка повинна бути у Вас. Уточнити її можна в технічній підтримці по телефону або в чаті. Також можна подивитися в особистому кабінеті в розділі «Послуги» — «Інтернет» https://my.maxnet.ua/login/.

Для зміни MAC-адреси переходимо у вкладку «Засвідчення», вибираємо рядок «Адреса MAC» і вказуємо необхідну в такому ж форматі, як на фото (XX:XX:XX:XX:XX:XX). Потім натискаємо «Застосувати».


Після оновлення MAC-адреси перезавантажуємо мережеве з'єднання. Тепер можна перевіряти Інтернет.

Команди в терміналі

Через термінал є можливість перевіряти мережеві параметри ПК. Ви можете подивитися свою IP і MAC-адресу (фізичну адресу), перевірити доступність інтернет-ресурсів і стабільність з'єднання.

  1. Натискаємо Ctrl + Alt + T.
  2. У вікні терміналу, що з'явилося, вводимо по черзі дані команди:
    ip a
  3. Перевіряємо доступність ресурсу (наприклад, улюбленого сайту або сервера гри). Ваш ПК відправляє запит і отримує відповідь від потрібної IP-адреси. Якщо надходять всі відповіді, то це свідчить про стабільне підключення.
    ping google.com

Виконайте трасування до адреси, яка цікавить. За допомогою цієї програми можна зібрати і проаналізувати Ваше підключення із заданою адресою. Основні параметри тут: процент втрат даних Loss% і кількість вузлів, яку подолає пакет, перш ніж досягне кінцевої адреси.

mtr google.com

Якщо у Вас залишились питання з налаштування обладнання в нашій мережі, можете звернутися в технічну підтримку за номером телефону 0800-31-0800 або в онлайн-чаті на сайті. З радістю Вам допоможемо.

Коментарі

0

Еще комментарии