0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Чому гальмує та зависає відео на телефоні

Головна /

Блог

/

Чому гальмує та зависає відео на телефоні

Чому гальмує та зависає відео на телефоні

16.03.2021

Пристрої

57699

Хочеш подивитися відеоролик чи кліп на телефоні, а він без кінця зависає, і це просто виводить із себе? Є кілька рішень, що допоможуть виправити ситуацію. У цій статті ми розглянемо найпоширеніші причини, чому може гальмувати відео під час перегляду онлайн на базі Android, і запропонуємо методи, які дозволять прискорити роботу девайсів.

Види несправностей


Спочатку потрібно визначитися, як часто відбувається збій. Користувачі смартфонів на Android найбільше скаржаться на такі проблеми:

  • відео гальмує іноді або переривається зовсім;
  • відео відстає від звуку чи, навпаки, його випереджає;
  • відео на YouTube не завантажується, Android його навіть не запускає.

Методи усунення проблеми:


  1. Перевірте доступ. Перш за все, перевірте, чи увімкнено роутер, чи підключений телефон до Wi-Fi. Якщо немає зв'язку, спробуйте перевантажити роутер.
  2. Закрийте зайве. Якщо в телефоні відкрито багато програм, а в браузері – десятки вкладок, оперативна пам'ять телефону завантажена, і не вистачає технічної потужності, щоб завантажити нову інформацію. У такому разі відео може довантажуватись дуже повільно. Явний знак перенавантаження – перегрівання телефону. Закрийте програми, які не використовуєте зараз, перезавантажте пристрій, а ще краще – дайте охолонути та відпочити від роботи.
  3. Перейдіть на частоту, вільну від сусідів. У годину пік, коли багато хто повертається після роботи й підключається до домашнього Wi-Fi, у всіх відразу падає швидкість. Переналаштуйте роутер на частоту 5 ГГц. Радіус сигналу при цьому скоротиться, але в його межах ви будете краще захищені від перешкод.
  4. Вимкніть девайси. Якщо до одного джерела підʼєднано дуже багато пристроїв, швидкість інтернету буде ділитися і, як наслідок, вони працюватимуть повільніше. Вимкніть телефони, планшети, ноутбуки, якими не користуєтеся на цей момент.

Причини зависання відео


Стандартний застосунок YouTube

Якщо застосунок YouTube, який встановлено на телефон, запускається не з першого разу, проблема може ховатися в самій програмі. Як не дивно, попередні версії YouTube відрізняються більшою стабільністю. Тому можна спробувати видалити поточну версію та встановити більш ранню на свій телефон. Зайдіть до налаштувань застосунку, очистьте кеш і встановіть типові налаштування.

Застаріле ПЗ або його невідповідність

Якщо гальмує відео в Chrome на Android, дійте за зворотною логікою. Інтернет-ресурси передбачають використання новітньої версії, і якщо ви нехтуєте оновленнями, проблем не уникнути. По можливості оновіть браузер, який ви використовуєте для перегляду. А ще краще налаштувати для нього автооновлення. Крім того, це ще й посилить захист ваших даних. До речі, змінити браузер теж непоганий варіант. Ось топ найшвидших на сьогодні для Android:

  • Mozilla Firefox;
  • UC Browser;
  • Puffin Browser;
  • Via Browser.

Нестача фізичної пам'яті на смартфоні

Навіть для відео, яке завантажується онлайн, потрібний запас вбудованої пам'яті. Деколи вона зайнята настільки, що вільного місця просто не вистачає для запуску YouTube. Дивуватися не доводиться: близько половини простору спочатку займають системні файли та програми, інше ви завантажуєте самі. Радимо подумати про розширення фізичної пам'яті, купивши MicroSD.

Резюме

Якщо відео на телефоні часто зависає і довантажується повільно, а YouTube гальмує без кінця, часто в цьому немає провини інтернет-провайдера. Справа може бути в роутері, програмному забезпеченні та навіть у самому гаджеті. Скористайтеся порадами з цієї статті – і ваші пристрої працюватимуть як годинник.

Коментарі

0

Еще комментарии