0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Розганяємо Google Chrome

Головна /

Блог

/

Розганяємо Google Chrome

Розганяємо Google Chrome

28.03.2018

Iнтернет

21072

На завантаження сторінки сайту в 2018 році не повинно витрачатись і 5 секунд. Все ще живете у минулому з повільним браузером? Тоді Вам буде цікаво.

Серфінг в Інтернеті міг би бути значно швидшим і комфортнішим, якщо б користувачі всерйоз підходили до проблеми повільного завантаження сторінок. Однак більшість з них або вважає, що так і треба, або висловлюють невдоволення (магістраллю, провайдером, мережевим обладнанням і власним девайсом), але нічого не робить.

Чому все так погано

Перш ніж призначати винних, давайте розберемося в чому причина. Спочатку визначіться, що конкретно працює повільно. Відкрийте один і той же сайт (бажано, щоб там були відео і великі зображення) у різних браузерах. Якщо проблеми спостерігаються тільки в Chrome, це буде легко виправити, попрацювавши з програмою. Якщо сторінки вантажаться однаково повільно, проблема у з'єднанні або в системі.

До розповсюджених причин повільного завантаження належать:

  1. Проблеми в роботі самого комп’ютера. Тут може бути кілька варіантів:
    • застарілі пристрої (графічний або центральний процесори, мережева карта або адаптер). Навіть найшвидший браузер не буде працювати швидко на «стародавньому» комп’ютері;
    • проблеми з драйверами (застаріли або «злетіли»);
    • віруси;
    • велика кількість запущених програм, кожна з яких потребує витрати ресурсів.
  2. Повільна швидкість з'єднання з Інтернетом. Як її перевірити ми розповідали раніше. Показники низькі, коли ping > 80 мс, швидкість < 30 Мбіт/с. Якщо таке спостерігається при підключенні по Wi-Fi — скористайтеся нашими порадами з покращення.
  3. Проблеми з самим Google Chrome. Тут також бувають різні ситуації:
    • велика кількість відкритих вкладок;
    • застаріла версія браузера;
    • велика кількість активних розширень.

Відключаємо все зайве. Перевіряємо систему

Для початку, давайте закриємо все непотрібні в даний момент програми і розширення в Google Chrome. Відкрийте «Розширення» і перейдіть у «Керувати розширеннями». Відключіть непотрібні або ті, які виконують одні й ті ж функції, їх може виявитися багато.

Сусідній пункт «Видалення даних про переглянуті сторінки» також стане в нагоді. Браузер зберігає дані про відвідування сторінок і запам'ятовує зображення. Періодично рекомендується очищати історію, cookie і кеш.



Запустіть повну перевірку комп’ютера антивірусом (по-хорошому, робити її потрібно постійно) і видаліть підозрілі файли, знайдені в ході перевірки.

Додаткова корисна програма для очищення комп’ютера від усього зайвого називається Ccleaner. На відміну від антивіруса, вона шукає не шкідливі, а невикористовувані файли, які просто «крадуть» пам’ять. Також рекомендуємо періодично проводити дефрагментацію дисків і не доводити диск С до високої наповненості.

Перевірте драйвери, оновіть або встановіть заново при необхідності. Зайдіть у «Панель управління», «Обладнання і звук» і виберіть «Диспетчер пристроїв». Знайдіть відеокарту, мережеву карту і відкрийте параметри подвійним клацанням. Перейдіть на вкладку «Driver», щоб подивитися поточну версію. Потім відкрийте сайт виробника і подивіться доступне оновлення для драйвера на свою модель. Якщо драйвер застарів або з якихось причин не встановлений, скачайте його.

Корисні фішки в налаштуваннях Google Chrome

Існує кілька прийомів, які дозволять «розігнати» браузер навіть на не дуже сучасному комп’ютері. Для початку зайдіть в застосунки, ввівши в адресний рядок команду:

chrome://apps

Відкриється список активних застосунків. Часто користувачі не використовують половину вбудованих функцій, тому є можливість видалити непотрібні («ПКМ» — «Видалити»). Тепер переходимо до експериментальних функцій. Введіть в адресний рядок команду:

chrome://flags

Тут встановіть галочки навпроти таких функцій:


  • override software rendering list;
  • experimental canvas features;
  • accelerated 2D canvas.

Після зміни кожного з параметрів перезавантажуйте браузер, щоб контролювати працездатність.

Тепер перейдіть за адресою:

chrome://flags/#enable-scroll-prediction

Тут потрібно активувати функцію передбачення прокручування «Scroll prediction».

Наступна команда:

chrome://flags/#enable-simple-cache-backend

Активуємо Simple cache for FTTP. Це нова система кешування.

Останнє і найважливіше:

chrome://flags/#enable-nostate-prefetch

Тут потрібно вибрати пункт Enabled Prerender.

Ще раз перезавантажте браузер і перевірте працездатність програми. Вкладки повинні відкриватися і провантажуватися значно швидше. Також рекомендуємо ознайомитися з нашим відео на цю тему.

Коментарі

0

Еще комментарии