0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Вивчити мову в Інтернеті? Легко!

Головна /

Блог

/

Вивчити мову в Інтернеті? Легко!

Вивчити мову в Інтернеті? Легко!

06.07.2023

Iнтернет

16274

Нарешті вдалося виділити гроші, щоб походити на курси іноземних мов? Якщо у Вас базовий рівень, більшість знань, які Ви там отримаєте, можна почерпнути з Інтернету, зручно сидячи вдома. Тому не спішіть розлучатися з фінансами і читайте нашу статтю про вивчення іноземних мов у мережі.

Впевнений старт як запорука успіху

На жаль, після більшості неспеціалізованих середніх і вищих учбових закладів випускники не володіють вивченими іноземними мовами. Цей недолік системи, який компенсують приватні мовні школи. Таке навчання, якщо воно якісне, обходиться дуже дорого.

Інтернет, ні в якому разі, не зможе замінити живого вчителя, особливо, якщо це носій мови. Однак отримати базові навички і почати розуміти мову іноземців Ви запросто можете навчитися в мережі.

Розглянемо ситуацію на прикладі середньостатистичної людини. Зі школи у неї залишилося знання літер, деяких слів та їхньої вимови, невиразне уявлення про часи та артиклі. Цього цілком достатньо, щоб вчити мову в мережі.

Формати навчання

Є кілька шляхів покращення мови з використанням інтернет-ресурсів. Ви можете:

  1. Перейти на перегляд улюблених серіалів і кіно в оригінальній озвучці (якщо воно мовою, яку Ви хочете вивчити). Прослуховування мови носіїв — дуже корисний інструмент вивчення мови. Щоб було простіше сприймати інформацію, можна використовувати субтитри.
  2. Зареєструватися в соціальних мережах для вивчення мов. Тут можна покращити навички письма і перейняти манеру неформального спілкування носіїв мови (цьому Вас не навчать на простих курсах). До таких соціальних мереж належать: Busuu (12 мов для навчання) та Italki (будь-яка мова).
  3. Слухати подкасти.
    Подкаст — набір постійно оновлюваних аудіофайлів, які записують у стилі радіопередач і публікують в Інтернеті.
    Зазвичай подкасти мають тематику і періодичність видання. Спеціально для студентів, які вивчають мови, створено багато подкастів, в яких носії пояснюють правила і наводять приклади їхнього застосування в житті.
  4. Практикувати читання і писання на різноманітних форумах і порталах. До таких належить Lang-8. Тут можна публікувати свої тексти різними мовами, їх будуть переглядати і виправляти помилки.
  5. Скачати на телефон застосунок або зареєструватися на навчальних сайтах.

До найбільш зручних навчальних платформ належать:

  • Лінгвалео. Він з’явився в числі перших і добре зарекомендував себе. Доступний у вигляді застосунку на телефон і у вигляді сайту зі зручною навігацією. Має в тому числі і український інтерфейс.
  • Simpler. Дуже простий сервіс, який включає заняття на читання і заучування слів, вправи для запам'ятовування лексики, особистий словник. Також тут можна пройти тест на визначення поточного рівня знань. Сервіс доступний для використання без підключення Інтернету і реєстрації. Але веб-версія відсутня, а застосунок має велику вагу.
  • Duolingo. Окрім вивчення правил, сервіс спеціалізується на практиці мови студента. Тут також можна вчити французьку, німецьку й іспанську. У розкладці рідних мов є українська. Зручніше використовувати застосунок, так як постійно потрібен мікрофон.
  • Englishdom. Сервіс не зовсім безкоштовний, спеціалізується на англійській по Skype. Однак всі користувачі можуть користуватися онлайн-тренажером і брати участь у безкоштовних розмовних клубах. Доступний український інтерфейс.
  • Beelinguapp. Дозволяє вивчати англійську за аудіокнигами: слухати оповідання, одночасно читаючи текст з перекладом. Можна вибирати безкоштовні твори, однак їхній вибір обмежений бібліотекою застосунку.

В процесі занять в мережі практикуються всі види застосування мови: читання, письмо, говоріння і розуміння. В результаті можна отримати гарну базу. Після того, як студент вийде на певний рівень (зазвичай, це Intermediate), йому буде корисніше переходить до практики мови з людьми. На цьому етапі вже можна записуватися на курси і вчитися застосовувати все, що було вивчено, долаючи розповсюджений страх розмовляти.

Таким чином можна зекономити час навчання, починаючи курси не з першого рівня, а з більш високого. Це означає, що Ви втратите менше грошей і будете впевненіше почуватися вже на перших заняттях.

Інтернет — прекрасне місце для того, щоб вчитися: тут величезна кількість корисної інформації і це безкоштовно! Однак багатьом людям не вистачає мотивації і сили волі, щоб замість звичних соціальних мереж і розважальних сайтів відвідувати пізнавальні ресурси. Не будьте в їхньому числі і користуйтеся можливістю не виходячи з дому підтягнути англійську або вивчити нову мову!

Коментарі

0

Еще комментарии