0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

7 можливостей сучасного відеоспостереження

Головна /

Блог

/

7 можливостей сучасного відеоспостереження

7 можливостей сучасного відеоспостереження

31.07.2018

Відеоспостереження

17789

Відеоспостереження — це давно не просто запис відео, а цілий комплекс можливостей і функцій. Сьогодні його встановлення цікаве не тільки службам безпеки (але без них нікуди), але й людям найрізноманітніших професій. В огляді ми розповімо про те, наскільки простими, зручними і багатофункціональними стали системи відеоспостереження.

Перша система відеоспостереження була запущена 76 років тому. У ті роки камери встановлювали виключно для потреб воєнних, але поступово технологія знаходила застосування в інших сферах. Раніше подібні системи виконували виключно функцію збору інформації. Можливості сучасного відеоспостереження суттєво розширилися і включають аналіз зібраних даних і прийняття рішень. Тому його встановлюють не тільки, щоб вирішувати питання безпеки.

Можливості сучасних систем відеоспостереження

Сучасні камери обладані датчиками і контролерами. Всі елементи вбудовані в камеру, відсутність необхідності в додаткових пристроях робить системи негабаритними і простими.


До основних можливостей сучасних систем спостереження відносять:

  • розпізнавання облич (простіше опізнавати порушників, шукати конкретну людину в натовпі);
  • онлайн перегляд відео і робота з архівом записів з будь-яких девайсів (можете слідкувати за будинком зі смартфону у відпустці);
  • виявлення людини, що біжить, у натовпі (і будь-яких нехарактерних рухів, які можуть бути сигналом небезпеки);
  • розпізнавання автомобільних номерів (щоб не записувати в поспіху номер порушника порядку або щоб знати, хто приїхав у гості);
  • знаходження і реагування на речі, залишені без нагляду (завжди краще перестрахуватися);
  • наявність інфрачервоного підсвічування (немає необхідності в додатковому джерелі світла в темний час доби);
  • початок запису після фіксації руху в зоні, яка контролюється (щоб записувати тільки «цікаве»);
  • поворот камери для стеження за конкретним об’єктом (за рахунок кронштейну).

Типи і застосування камер

Камери бувають аналоговими і цифровими, від типу сигналу залежить якість зйомки. Сьогодні найбільшою популярністю користуються IP-камери. Вони працюють з даними в цифровому вигляді і використовують для передачі мережу Інтернет, саме про їх численні можливості було сказано раніше.


Також камери діляться на корпусні та модульні. Останні представляють собою об'єктив і плату, їх можна монтувати у будь-який корпус. Корпусні камери можуть бути купольними, циліндричними, кубічними і т. д. Від об'єктива і типу корпусу залежить кут огляду. Камера може бути вузькоспрямованою (кут 5-7 градусів) і всеспрямованою (360 градусів огляду). Чим ширше кут огляду, тим менше дальність, і навпаки. Існують мініатюрні (вбудовуються в предмети інтер'єру) і камуфльовані (імітують лампочки, датчики диму) камери.

Купольні камери частіше за все встановлюють в офісних приміщеннях, камери на кронштейнах — в магазини. Для встановлення на вулиці призначені спеціальні зовнішні моделі, корпус яких захищає від перепадів температури, вологості та механічних пошкоджень (антивандальні).

Організація зберігання даних

Є кілька варіантів зберігання даних, які записують камери. Найбільш зручне рішення — хмарне відеоспостереження, при якому інформація зберігається на хмарі постачальника послуг, доступ до якого підтримується 24/7.


Другий варіант — запис даних на відеореєстратор власника системи відеоспостереження. Сучасні реєстратори можуть одночасно приймати сигнали з 64 камер. Однак, вибираючи такий тип зберігання даних, про працездатність, доступність і наявність вільного місця на сервері повинен турбуватися сам абонент.


Якщо Ви представили ситуацію, що, як у кіно, зловмисник переріже дріт до камери або знеструмить будівлю, не остерігайтесь. Деякі сучасні IP-відеокамери мають вбудований накопичувач інформації і батарею. В разі втрати з'єднання з сервером камера перейде в режим зберігання даних на власний носій.

Можливості системи відеоспостереження в багато чому залежать не тільки від характеристик камер, але і від супроводжуючого програмного забезпечення. Саме завдяки софту можна налаштовувати дії камери при певній події. Від того, яким ПЗ Ви користуєтесь, залежить, що «може» Ваша камера.

Відеоспостереження від «Макснет»

Наша компанія пропонує реалізацію індивідуальних проєктів відеоспостереження для бізнесу та дому. Для кожного приміщення ми підбираємо оптимальне розміщення і тип відеокамер, пропонуємо способи зберігання даних. Ми рекомендуємо використовувати хмарне зберігання даних — це не тільки дешевше, але і зручніше. У абонента не виникне складностей при масштабуванні системи (не потрібно міняти реєстратор при виборі нового типу камери), не потрібно турбуватися про підтримку працездатності. На етапі проєктування пропонуємо камери з роздільною здатністю матриці 2-18 Мп.

В якості платформи ми надаємо ліцензійний софт, який реалізує великий набір можливостей. Після проєктування наші спеціалісти здійснюють монтаж камер і налаштування ПЗ, а після запуску системи здійснюють її підтримку.

Технології відеоспостереження не стоять на місці, постійно з'являються нові можливості. Наприклад, камери вже отримали функцію кольоровості зображення в сутінках (звичайне ІЧ підсвічування дозволяє знімати тільки чорно-білу картинку). Ми тримаємо руку на пульсі і точно знаємо, як створити проєкт, який ефективно вирішить питання безпеки, контролю якості і моніторингу. Щоб отримати консультацію, зв'яжіться з нами, залишивши заявку на сторінці.

Коментарі

0

Еще комментарии