0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Вашим паролям потрібен менеджер!

Головна /

Блог

/

Вашим паролям потрібен менеджер!

Вашим паролям потрібен менеджер!

28.12.2022

Софт

16286

Вам часто приходить в голову думка про те, що у Вас стало занадто багато акаунтів і потрібно не розгубити паролі? У нас є пропозиція, яка допоможе спростити вхід в облікові записи і убезпечити їх від зловмисників.

Пароль — найголовніший і найвразливіший інструмент забезпечення безпеки Ваших даних. Скомпрометована комбінація символів може створити великі проблеми не тільки Вам, але й Вашим знайомим. Обов'язкова умова до паролю — його достатня довжина і складність (комбінація цифр і букв у верхньому і нижньому регістрах).

Середньостатистичний користувач повинен тримати в голові десятки паролів: від соціальних мереж; особових кабінетів в інтернет-магазинах і банках; скриньок електронної пошти; акаунтів у програмах і застосунках. Однаковими або простими паролі робити безглуздо з точки зору безпеки. Навіть один нехитрий пароль (наприклад, до пошти або для локскріна телефону) може бути легко зламаний, потягнувши за собою інші. Записувати комбінації на аркуш паперу також не рекомендується.

Однак ідея зібрати всі паролі в одне місце буде непоганим рішенням: шукати потрібний буде просто і швидко. Багато хто так і робить, зберігаючи паролі у файлі excel або txt. Це рішення дещо застаріло, є більш зручні варіанти — менеджери паролів.

Менеджер паролів — програма, що дозволяє користувачу спрощувати вхід в акаунти. Сервіс не просто зберігає пароль, він шифрує інформацію, може генерувати безпечні паролі і часто має функцію автозаповнення форми «логін-пароль» на сайтах і в застосунках. Користувач отримує доступ до менеджера, ввівши унікальний майстер-пароль, який ОБОВ'ЯЗКОВО повинен бути складним.

Менеджери паролів полегшують і роблять безпечними входи в акаунти. Вони можуть бути реалізовані як десктопні версії, застосунки або веб-версії. Щоб було зручніше працювати на комп’ютері, планшеті і телефоні, один і той же менеджер паролів може бути встановлений в усіх трьох варіантах.

Топ платних

Dashlane


Підтримує двофакторну аутентифікацію, дозволяє змінювати декілька паролів в один клік. Програма працює зі 160 популярними сервісами (соціальні мережі, поштові клієнти, інтернет-магазини). Dashlane отримує величезну кількість позитивних відгуків не тільки за основні функції, але й за додаткові. До таких належить моніторинг зломів сайтів і миттєве сповіщення їхніх користувачів. Після встановлення програма першим ділом аналізує поточний стан паролів. При знаходженні ненадійних комбінацій користувачу пропонується заміна на більш безпечні.

До мінусів можна віднести відсутність української мови інтерфейсу.

Використання програми на одному девайсі буде безкоштовним, якщо потрібна синхронізація декількох — $2.75 в місяць.

1Password


Фішка цього менеджера — розбиття даних на категорії і підтримка тегів. Експерти хвалять програму за високий рівень надійності захисту даних. 1Password також відстежує атаки на різні сервіси і попереджає про потенційну небезпеку. Відрізняється приємним та зручним інтерфейсом, підтримується на Windows, iOS, Mac, Android. Синхронізація через Wi-Fi, dropbox, icloud.

Перший місяць користування для одного девайса безкоштовний, далі $2,99 в місяць.

Keeper


Один з найперших застосунків для зберігання паролів. Відрізняється приємним дизайном, кросплатформністю і стандартним набором можливостей: зберігання необмеженої кількості паролів, синхронізація, генератор комбінацій символів, безпечний обмін даними.

Тестовий період — 1 місяць (за який Ви подивитесь величезну кількість реклами), далі $2,92 в місяць, але вже без реклами.

Топ безкоштовних

KeePass


Це найкращий безкоштовний менеджер паролів з відкритим кодом. Це означає, що його постійно доробляють і покращують за власною ініціативою розробники з усього світу. Незважаючи на те, що це безкоштовний софт, саме його називають найбільш стійким до зломів.

З іншого боку, користувачі кажуть про недостатню кількість можливостей і перевантаженість інтерфейсу непотрібними деталями.

LastPass


Цей інструмент поєднує в собі програму і веб-сервіс. Програма на компьютер дозволяє працювати з паролями навіть без підключення до Інтернету, а веб-сервіс — отримувати доступ до бази з будь-якого девайсу і будь-якого місця. Процесом шифрування і дешифрування займається тільки комп’ютер користувача, без залучення додаткових серверів.

До недоліків відносять не надто зручний інтерфейс і відсутність можливості використання на мобільних телефонах безкоштовно.

Sticky Password


Сервіс має стандартний набір можливостей: автогенерація складних паролів, заповнення полів введення, імпорт паролів, захищене сховище особистих нотаток. В цілому застосунок зручний і безкоштовний, але якщо потрібно виконувати синхронізацію на пристроях — доведеться придбати ліцензію.

Зворотня сторона медалі

Незважаючи на зручність і простоту користування менеджерами, це не абсолютно безпечне рішення. Хакерські атаки на різні сервіси — постійне явище, і потрібно розуміти, що Ви об'єднуєте все найважливіше в одному місці. Ніхто не може гарантувати абсолютний захист, так як щохвилини з’являються нові шкідливі програми.

Тому ми рекомендуємо не заносити у пам’ять менеджерів паролі від фінансових сервісів, зокрема — інтернет-банків. Також обов'язково встановлювати складний майстер-пароль. Такі запобіжні заходи дозволять досягти оптимального співвідношення зручності і безпеки.

Коментарі

0

Еще комментарии