0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Видаляємо особисту інформацію з Google

Головна /

Блог

/

Видаляємо особисту інформацію з Google

Видаляємо особисту інформацію з Google

08.06.2023

Iнтернет

16501

Подорожуючи веб-сторінками, кожен користувач залишає за собою сліди. Іноді ці сліди можуть створити проблеми, та й сам факт того, що хтось має доступ до особистої інформації, радує не всіх юзерів. Сьогодні ми розкажемо про те, як «замітати сліди» в мережі.

Google — найпопулярніший пошуковик, а google.com щорічно очолює список найвідвідуваніших сайтів у світі. В користувацькій угоді є пункт про політику конфіденційності, який починається словами «Користуючись сервісами Google, Ви довіряєте нам свої особисті дані». Багато користувачів не надають цьому значення, і даремно.

Чому це важливо

Від самого початку збір інформації виправданий прагненням заточити пошукові запити під користувача і зробити його взаємодію з сервісами простішою та зручнішою. В теорії, особисту інформацію повністю бачить тільки сам користувач. Проблеми починаються, якщо його пароль потрапляє до зловмисника.

Інша причина, щоб не залишати свої дані в Інтернеті — небажання бачити таргетовану рекламу. Повірте, більше за все Ваші пошукові запити цікавлять сайти, на яких можна щось купити. Уявіть, Ви хочете подарувати близькій людині, наприклад, книгу. Ви «погуглили» видавництва і де краще придбати подарунок: в інтернет-магазині або у книгарні біля дому. Після цього купити книгу будуть пропонувати на всіх рекламних банерах, які будуть з'являтися на сайтах. Це легко зіпсує Вам сюрприз.

І це ще квіточки. Google збирає і зберігає не тільки запити, але й події, такі як заповнення форм і дії на пошті. Якщо Ви хочете, щоб Google «забув» щось про Вас, видаліть інформацію про свої дії.

Очищення інформації про дії

Керувати даними про активності можна на сторінці «Мої дії».

На цій сторінці Ви зможете:

  • знайти певні дії за датою або категорією;
  • переглянути і видалити пошукові запити, конкретні сторінки та інформацію, яка зберігається на них;
  • повністю очистити всі дані за час використання.

Захист від реклами

Зайдіть на сторінку свого акаунту. Перейдіть на сторінку «Персоналізація реклами» через вкладку «Дані та конфіденційність». Відключіть цю функцію, щоб перестати бачити контекстну рекламу.


Не забудьте про YouTube

Другий за популярністю сайт у світі — відеохостинг youtube.com, який належить компанії Google. Він також зберігає інформацію про Ваші пошукові запити та історію переглянутих роликів. Ці дані легко видалити. Виберіть пункт «Історія» в лівій частині екрану, натисніть кнопку «Очистити історію переглядів» і виберіть опцію «Призупинити запис історії перегляду».


Інформація про Вас

Інше актуальне питання пов'язане з тим, щоб видаляти особисті дані, які опубліковані в Інтернеті. Наприклад, Ви пишете своє ім’я та прізвище у рядок пошуку, а результати Вас якимось чином компрометують або просто не влаштовують. Можна написати у підтримку Google, однак якщо матеріали, на які ведуть посилання, не суперечать закону, видалити їх буде вкрай складно. Це специфіка роботи компанії, з якою безрезультатно намагаються боротися вже не один рік.

Інформаційна безпека і захист особистих даних — вкрай актуальні питання в наш час. Намагайтеся не компрометувати себе і будьте обережні у пошукових запитах :)

Коментарі

0

Еще комментарии