0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

8 порад для приємного серфінгу в мережі

Головна /

Блог

/

8 порад для приємного серфінгу в мережі

8 порад для приємного серфінгу в мережі

01.06.2023

Iнтернет

16744

Вам теж набридло бачити більше реклами, ніж потрібної інформації, і здригатися від автозапуску відео? А може, Вас втомлює шукати контент, який постійно недоступний у Вашому регіоні? Досить це терпіти! Сьогодні ми покажемо 8 маленьких, але дуже корисних інструментів, якими Ви побудуєте собі власний ідеальний Інтернет.

Посилання на всі розширення наведені для браузера Google Chrome, однак більшість з програм розроблені й під інші платформи.

Як перестати бачити вікна, що спливають?

Почнемо з наболілого. Ви заварили собі запашний чай/каву/суп (потрібне підкреслити) і передчуваєте прочитання цікавої статті. Ви відкрили потрібну сторінку, приступили до читання, але тут перед Вами виникло величезне вікно, яке, до того ж, неможливо закрити. Неважливо, що перед Вами: реклама казино або пропозиція підписатися на нові статті автора, Ви незадоволені. І так кожного разу.


Щоб не бачити сторонні елементи сторінок, які з'являються поверх основної інформації, встановіть застосунок BehindTheOverlay. Наступного разу, коли з’явиться вікно, що спливає, натисніть на значок застосунку на панелі браузера, більше Ви його на цьому сайті не побачите. Як альтернативу можете використовувати Pop up Blocker.

Відео, яке автовідтворюється

Напевно Вам особливо «подобається» відвідувати сайти, на яких автоматично починається відтворення роликів, як тільки Ви зайшли на сторінку або як тільки Ви перемістилися на певну область сторінки. Частіше за все, не стільки дратує саме відео, скільки неочікуваний звук.


Щоб не заробляти нервовий тік або не будити весь будинок, встановіть розширення AutoMute. Воно дозволяє формувати чорні та білі списки сайтів, щоб, наприклад, не блокувати Youtube.

Всюдисуща реклама

Користувачі повинні розуміти, що реклама дозволяє сайту «залишатися на плаву» і не закритися через брак бюджету. Однак багато ресурсів просто не знають міри і виглядають як суцільні схуднення, збільшення, лікування та сенсації.


Ось для таких сайтів і потрібно встановлювати блокувальник реклами. Виберіть відповідний для себе в нашому рейтингу.

Складні паролі

Паролі, безумовно, повинні бути складними. І, дуже бажано, різними для кожного сайту. Однак запам’ятати багато складних паролів зможуть тільки особливі люди.

Інші користувачі часто втрачають час на генерацію нового пароля, коли необхідно терміново залогінитись на сайті, а старий пароль згадати не вдається.


Тому рекомендуємо Вам переглянути наш ТОП менеджерів паролів і підібрати для себе оптимальний варіант. І перестаньте записувати їх на папірці врешті-решт :)

Спойлери

Не встигли сходити на кінопрем’єру в четвер? Вже у п'ятницю, в коментарях до посту, який абсолютно не пов'язаний з фільмом, Ви побачите спойлер. Або Ваш друг напише у статусі: «Хан Соло, з тобою вмерла ціла епоха...».

Якщо Ви не дочитали Гаррі Поттера, швидко прогортайте картинку нижче.


Спеціально для тих, хто хоче дивитись або читати новинки не знаючи, що буде в кінці, розроблено розширення Spoiler Protection. Від почутої розмови колег воно, звісно, не захистить, зате в браузері допоможе. Вам потрібно буде додати до чорного списку певні слова, а програма буде приховувати тексти, які містять це слово на різних ресурсах.

Контент недоступний у Вашому регіоні

Часто таке повідомлення зустрічає користувачів перед переглядом різних відео. Подібні обмеження зустрічаються на популярних ресурсах Netflix, Pandora, Spotify і навіть Youtube.


Рішення дуже просте: використовуйте VPN або проксі. Завантаження займе трохи більше часу, ніж зазвичай, але рано чи пізно Ви зможете подивитися або послухати те, що шукали.

Текст, що зникає

Коли старанно заповнюєш поля реєстрації або пишеш влучний коментар, дуже шкода, коли вся інформація зникає через переключення в іншу вкладку, випадкове закриття браузера або оновлення сторінки.


Для того, щоб текст зберігався у відповідних полях, потрібно встановити Typio Form Recovery.

Обмеження скролінгу

В Інтернеті залишається все менше сайтів, де інформація відображається посторінково. Набагато зручніше, коли по досягненні кінця сторінки вона автоматично продовжується. Це називається «нескінченне прокручування».


Однак ще не всі ресурси перейшли на такий варіант перегляду, навіть пошуковики досі відображають інформацію посторінково.

Щоб не перемикатися між сторінками, встановіть розширення AutoPagerize. Тоді кнопки з номерами сторінок і стрілками більше не будуть з'являтися на улюблених сайтах.

Коментарі

0

Еще комментарии