0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Знаходимо та підключаємося до прихованої Wi-Fi мережі

Головна /

Блог

/

Знаходимо та підключаємося до прихованої Wi-Fi мережі

Знаходимо та підключаємося до прихованої Wi-Fi мережі

18.10.2022

Iнтернет

47616

Коли Ви відкриваєте список доступних мереж Wi-Fi, Ви не завжди бачите повний перелік. Сьогодні ми розкажемо, навіщо створюють приховані мережі і як до них підключитися.

Що таке прихована мережа

До прихованих мереж Wi-Fi належать мережі з нетрансльованими ідентифікаторами (SSID).

Service Set Identifier (SSID) — це унікальна назва бездротової мережі, за допомогою якого пристрої, що підключаються, відрізняють її від інших. Саме цей ідентифікатор задається користувачем в налаштуваннях роутера в полі «Ім'я мережі».

Якщо SSID не транслюється, назва мережі не відображається у списку мереж пристроїв у радіусі її дії. Однак підключитися до неї можна, якщо знати не тільки пароль, а й ім'я.

Навіщо створюються приховані мережі

Параметр «Прихована мережа» задається в налаштуваннях роутера, щоб додатково убезпечити мережу від сторонніх підключень. Також це може бути зроблено, щоб не афішувати наявність бездротової мережі або щоб не «захаращувати» список доступних мереж для користувачів.

Ця практика широко розповсюджена в торгових центрах. Зазвичай у таких місцях значно більше мереж, ніж бачать у своїх смартфонах користувачі. Там приховані мережі потрібні для роботи касового обладнання або внутрішнього користування співробітниками.

Навіщо підключатися до прихованих мереж

Необхідність підключення може виникнути в різних випадках:

  • Ви — співробітник організації, в якій працює прихована мережа;
  • Ви — студент і Вам дуже потрібно підключитися до мережі (списувати погано!), а Ваш друг роздає Wi-Fi, який не повинен бути скомпрометований;
  • Ваші сусіди вірять, що Wi-Fi — це зло і регулярно перевіряють наявність мереж навкруги. З Вашої квартири не виходить потужний радіосигнал, значить з Вами будуть дружити :)

Ми могли б переказати ще багато дивних історій, пов'язаних з прихованими мережами, але для більшості користувачів причина підключення — це необхідність підключення до робочої мережі, прихованої в цілях безпеки.

Як підключитися на Windows 7/8

На 7-й та 8-й версіях ОС Windows для підключення до прихованої мережі потрібно створювати нове підключення вручну. В 10-й версії це можна зробити як вручну, так і автоматично.

Перейдіть в «Центр управління мережами і загальним доступом», знайдіть опцію «Створення та налаштування нового підключення або мережі».


На наступному етапі потрібно вибрати третій пункт «Підключення до бездротової мережі вручну» і натиснути «Далі».


Перед Вами з'являться поля для введення інформації про мережу. Тут бажано знати використовуваний тип безпеки та шифрування. Однак, якщо такої інформації немає — не страшно. З високою часткою ймовірності використовується WPA-2 Personal, а якщо немає — можна буде підібрати правильний експериментальним способом :)

Відзначте галочками автоматичний запуск підключення та «Підключення, якщо мережа не здійснює широкомовну передачу».


Якщо в майбутньому виникнуть проблеми з підключенням до цієї мережі, видаліть мережу в меню «Управління бездротовими мережами» (в «Центрі управління мережами і загальним доступом») та підключіться заново.


Як підключитися на Windows 10

Щоб підключитися до прихованої мережі з комп’ютера на ОС Windows 10, потрібно натиснути на значок бездротового підключення і в кінці списку доступних мереж знайти пункт «Інші мережі» або «Прихована мережа». Якщо підключатися збираєтесь постійно, відзначте галочкою пункт «Підключатися автоматично».




Далі знадобиться ввести ім'я мережі та натиснути «Далі». Аналогічно з паролем. Якщо при введенні даних не було допущено помилок, підключення буде встановлено.

Як підключитися зі смартфону

Якщо Ваш телефон працює на ОС Android, зайдіть до переліку мереж Wi-Fi, натисніть на «Додати мережу». Залежно від версії Android, ця функція буде доступна з головного екрану або потрібно буде перейти в «Опції».

Далі з’явиться вікно для введення імені, пароля та типу захисту (тут діємо за схемою для Windows 7/8). Вкажіть параметри та натисніть «Зберегти».

Якщо у Вас iPhone / iPad, зайдіть у «Налаштування» → «Wi-Fi» → «Інша...» та введіть параметри мережі.

Таким чином, щоб підключатися до прихованих мереж, достатньо знати ім’я і пароль мережі та бажано — тип шифрування. Раніше ми вже писали, що сьогодні переважна більшість мереж працює на WPA2, тому ймовірність вказати неправильний тип шифрування — вкрай мала.

Коментарі

0

Еще комментарии