0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Як знизити пінг в онлайн іграх

Головна /

Блог

/

Як знизити пінг в онлайн іграх

Як знизити пінг в онлайн іграх

07.10.2022

Iнтернет

91005

Ця стаття буде корисна тим, хто стикається з зависаннями та підгальмовуваннями, безуспішно намагаючись насолодитися улюбленими іграми. Ми знаємо, наскільки це може дратувати, і хочемо поділитися кількома порадами зі зниження пінгу.

Що таке пінг і чому його потрібно знижувати

Геймери зазвичай добре знайомі зі словом «ping». Цей термін позначає час, за який комп'ютер відправляє запит на сервер і отримує від нього відповідь.

Цей параметр зазвичай вимірюють в с-3 або мс — мілісекундах. Відповідно, чим менший пінг, тим швидше клієнт (це Ви) і сервер обмінюються інформацією, текстури провантажуються швидше, а відео йде більш плавно.

При цьому, пінг при серфінгу в Інтернеті та перегляді кіно суттєво відрізняється від пінгу в іграх. Справа в тому, що онлайн-ігри потребують від комп’ютера значно більшої продуктивності. Щосекунди здійснюється набагато більше операцій, ніж запит картинки та звуку в сервера при перегляді фільму.

Як дізнатися свій пінг

Раніше ми публікували цілу статтю, присвячену цьому питанню. По суті, потрібно вписати в командний рядок одну єдину команду «ping» та адресу сервера або сайту.

Щоб дізнатися пінг кс (Counter Strike), достатньо пропінгувати їхню ip-адресу 46.174.48.38.

Таким чином після команди можна писати як доменне ім’я сайту чи сервера, так і IP-адресу.

З досвіду користувачів можна сказати, що комфортний для ігор пінг знаходиться в діапазоні від 10 до 30 мс. До 45 мс грати ще стерпно, але вже помітні «лаги». Далі починається дійсно великий пінг. Чим далі від 50, тим менша Ваша оперативність дій і гірші нерви.

Як знижувати пінг


В першу чергу використовуйте мережевий кабель, а не підключення по Wi-Fi. Не важливо, на чому Ви граєте, на ноутбуці чи комп’ютері, дротове з’єднання завжди буде швидше, ніж бездротове. Виключення — порт 100 Мегабітний, а роутер і Wi-Fi-адаптер — Гігабітні. Але це буває рідко і, в будь-якому разі, дротове з’єднання працює стабільніше.

Формальності заради, переконуємось, що під час гри у нас не йде торент-роздача, не вантажиться онлайн відео в браузері та не компілюється код. Це Ви повинні розуміти й самі.

Онлайн-ігри гостро залежать від двох штуковин: мережевої карти та графічного процесора. Звісно, бажано, щоб вони не були з 00-х, а ще важливо контролювати актуальність драйверів. Тому оновлюйте драйвери. Щоб дізнатися модель карти чи процесора, зайдіть у «Диспетчер пристроїв».

Розставте пріоритети. Коли Ви відкриваєте «Диспетчер завдань», навпроти кожного процесу, що виконується, стоїть пріоритет. За замовчуванням він середній, можна спробувати підвищити пріоритет для гри до високого. Це значить, що комп’ютер буде виділяти більше обчислювальних потужностей на заданий процес.

Потурбуйтесь про охолодження. Перегрів деталей, особливо центрального процесора, серйозно заважає роботі системи. При тривалій роботі в режимі перегріву комп’ютер почне самостійно вимикатися, а якщо проблему не усунути, Ви ризикуєте отримати згорілі елементи.

Тому важливо вчасно чистити корпус від пилу, слідкувати, щоб кулер був достатньо потужним для охолодження материнської плати. Якщо Ви використовуєте ноутбук, обзаведіться спеціальною підставкою з охолодженням.

Як дізнатися температуру компонентів ми писали тут.

Віруси та антивіруси є нетиповими, але можливими причинами підвищення пінгу. Якщо на комп’ютері є шкідливі файли, вони стягують велику кількість ресурсів на себе. В той же час антивіруси теж бувають «ненажерливими». В якості профілактики і потенційно корисного інструменту зниження пінгу рекомендуємо зробити глибоку перевірку на віруси, «грохнути» все підозріле та вимкнути антивірус. Є шанси, що Ви помітите результат. Якщо ні, Ви почистили комп’ютер. Теж корисно.

Інший очевидний крок — підвищити швидкість Інтернету. 50 Мбіт/с чи, того гірше, 25 Мбіт/с — не цілком підходящі варіанти для сучасних ігор. Насправді, ці швидкості вже не актуальні для дуже великої кількості завдань користувачів, тому рекомендуємо перейти хоча б на 100 Мбіт/с. А взагалі, спробуйте Гігабіт.

Перейдіть на інший сервер. Це найбільш розповсюджений крок для геймерів, в усіх онлайн-іграх у користувачів є можливість вибирати або конкретний сервер або, як мінімум, регіон.

Зазвичай всі дії за принципом «Чим менша відстань до сервера (в кілометрах), тим швидше буде працювати». Це вірно, але не в 100 % випадків. Насправді дуже велике значення має, скільки вузлів розділяє Ваш комп’ютер та сервер. Для перевірки їхньої кількості є команда tracert (описана в другій частині цієї статті).

Ping і FPS

Якщо ви моніторите показники роботи гри, зазвичай параметри ping і FPS написані поруч. Це дійсно тісно зв’язані параметри і можна сказати, що пінг здійснює вплив на ФПС.

FPS (frames per second або кадрів в секунду) — це величина, яка визначає характер зміни кадрів на екрані. Чим вищий ФПС, тим більш плавно та детально рухаються зображення, чим нижчий — тим більше все те, що «смикається» та «лагає». Відповідно, якщо пінг треба знижувати, то ФПС — підвищувати.


Якщо Ви виконаєте всі вищеописані дії, то зміняться обидва параметри.

Окремо потрібно відзначити, що іноді пінги високі через те, що ігрові сервери не справляються з навантаженням. В цьому випадку Ви ніяк не зможете вплинути на ситуацію.

Коментарі

2

Виктор

26.12.2023

Спасибо, помогло, повысил приоритет и всё норма.

МАКСНЕТ

26.12.2023

Будь ласка, Віктор.

Jaroslav

19.02.2023

Спасибо большое.Помогло!

МАКСНЕТ

20.02.2023

Завжди будь ласка, Jaroslav.

Еще комментарии