0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Як очистити кеш та історію браузера за 7 секунд

Головна /

Блог

/

Як очистити кеш та історію браузера за 7 секунд

Як очистити кеш та історію браузера за 7 секунд

07.04.2023

Iнтернет

32382

Ми зібрали покрокові керівництва для будь-якого браузера на випадок, якщо раптово знадобилося видалити історію або кеш. Середній користувач виконує ці дії за 7 секунд. Зазвичай цього вистачає, щоб виходити чистим із води.

Жарти жартами, а видаляти історію та кеш дійсно варто. Це прискорить роботу браузера та усуне помилки некоректного зображення сторінок.

Для чого потрібен кеш і зберігання історії

Кеш — це сукупність темпових файлів, які знаходяться в буфері обміну між браузером і серверами сайтів, які відвідував користувач. В цих тимчасових файлах містяться дані про відвідані веб-сторінки (зображення, шрифти, анімації та інші елементи).

Коли користувач повторно заходить на сайт, браузер не завантажує сторінки та їхні елементи заново, а звертається до кешу і дістає все звідти. Це суттєво скорочує час завантаження.

Зі зберіганням історії все простіше.

Наприклад, Ви вирішили поміняти шпалери на робочому столі, але не пам’ятаєте роздільну здатність свого екрану. Ви лізете в налаштування і бачите, що роздільна здатність — 1280 × 1024.
Далі Ви гуглите «Шпалери 1280 × 1024 з кошенятами», знаходите гарний сайт з картинками без водяних знаків, завантажуєте картинку в гарній якості и ставите на шпалери.
Кошенята набридають за тиждень, і Ви хочете нові, з природою. Починаєте писати «шпалери», а Google пам’ятає, яка роздільна здатність потрібна була минулого разу і на якому сайті Ви знайшли красиві. Все! Міняєте котів на пейзажи і економите час.

Чому корисно все це чистити

Сайт — це не щось статичне: інформацію там постійно оновлюють, перезаписуючи дані на сервері. Коли Ви звертаєтесь до такого сайту, Ваш браузер може не знати, що його оновили, і завантажити сторінку в тому вигляді, в якому «бачив» її минулого разу. Іноді це буває дуже критично.

Про важливість очищення історії, особливо коли комп’ютером користуються кілька користувачів, і казати не варто.

Видаляти темпові файли з пам’яті браузера— взагалі завжди корисно. Звільняється місце, комп’ютер не зберігає марну інформацію про сайти, які були відвідані один раз.

До речі, не забуваємо також видаляти й cookie. Про них ми писали тут.

Як очистити кеш та історію браузера

В Opera


Йдемо в «Налаштування» (правий верхній кут екрану), вибираємо «Конфіденційність та безпека», знаходимо пункт «Очистити історію відвідувань».

У новому віконці вибираємо часовий діапазон, який потрібно очистити, і ставимо галочки поруч з журналом перегляду та кешованими зображеннями і файлами.

В Google Chrome


Заходимо в «Налаштування» (правий верхній кут), вибираємо «Конфіденційність і безпека».

Далі справа переходимо в «Очистити історію», у новому вікні також ставимо галочки навпроти «Історія веб-перегляду» та «Кешовані зображення та файли», а також вибираємо період часу.

В Mozilla Firefox


Йдемо у «Меню» (правий верхній кут), «Налаштування». Далі нам знадобиться «Приватність і Безпека», далі вибираємо «Стерти історію». Ставимо галочки на потрібних пунктах.

В Microsoft Edge


В потрібний розділ можна потрапити двома способами:

  • «Меню» → «Журнал»;
  • «Параметри» → «Конфіденційність, пошук і служби».

Вибираємо «Видалити дані про перегляд веб-сторінок», виставляємо потрібні значення.

Ми з радістю допоможемо Вам з будь-якими питаннями, пов’язаними з налаштуванням роботи інтернет-з’єднання та програмного забезпечення. Звертайтесь до наших спеціалістів, щоб бути впевненими в успіху вирішення завдання.

Коментарі

0

Еще комментарии