0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

20+1 корисна можливість Telegram: відкрийте для себе нові

Головна /

Блог

/

20+1 корисна можливість Telegram: відкрийте для себе нові

20+1 корисна можливість Telegram: відкрийте для себе нові

10.05.2023

Iнтернет

17572

Активно користуєтеся Telegram і впевнені, що робите це на повну? Перш ніж відповідати на питання, пропонуємо Вашій увазі перелік з більш ніж двадцати корисних і при цьому безкоштовних фішок цього зручного та багатофункціонального застосунку. Дуже ймовірно, що серед них Ви знайдете ті, про які раніше не знали.

1. Форматування і приховування тексту в повідомленні.

Щоб додати в текст ті чи інші акценти, окремі слова в ньому можна виділяти жирним або курсивом, закреслювати або підкреслювати, створювати посилання. Для цього потрібно виділити певний фрагмент тексту і у вкладці, що з'явиться, натиснути на “⁝”. У меню форматування, що відкрилося, залишається вибрати відповідний Вам формат.


Також месенджер дозволяє приховати частину тексту в повідомленні. Перед його відправленням треба зайти в меню форматування і задати набраному тексту атрибут “Спойлер”. Для відображення тексту необхідно натиснути на нього і вуаля — інформація, яку бажано захистити від сторонніх очей, стає доступною.


2. Вибір кольорової теми для чату.

Перш за все потрібно зайти в профіль користувача, з яким ведеться діалог. Потім натиснути на ”:” у верхньому правому куті — зайти в розділ “Встановити шпалери” і Вибрати тему із запропонованих. Зручний спосіб зробити спілкування більш персоналізованим.


3. Використання хештегів у чатах.

Позначаючи хештегами важливі моменти у повідомленнях, при натисканні на будь-який з них або наборі в пошуку Ви зможете швидше знаходити інформацію, яка Вас цікавить, всередині будь-якого чату або каналу.

4. Переклад повідомлень у листуванні.

Опція активується в розділі налаштувань “Мова” — “Переклад повідомлень” — “Показувати кнопку “Перекласти”. Дуже зручно, якщо доводиться спілкуватися з мультимовною командою.


5. Сортування каналів і чатів за папками.

Тим, кому важливий порядок усюди і в усьому, ця функція точно знадобиться. Заходите в “Налаштування” — “Папки для чатів” — “Створити нову папку”, після чого вписуєте відповідну майбутньому вмісту папки назву і додаєте в неї відповідні канали або чати з Вашого списку. І більше ніякого хаосу в месенджері!


6. Зміна порядку папок і закріплення чатів і каналів.

Після того, як чати згруповані за папками, порядок останніх при необхідності можна змінити. Як це зробити? Зайти в “Налаштування” — “Папки для чатів”, затиснути назву конкретної папки і перетягнути її вище (тоді вона буде відображатися на екрані лівіше) або нижче (тоді вона буде відображатися на екрані правіше).


Частіше за все використовувані чати або канали можна закріплювати в основній стрічці (не більше 5 чатів для звичайних користувачів, 10 — для користувачів Premium) або папках (будь-яку кількість). Для цього потрібно затиснути чат, який Ви хочете закріпити, і в меню налаштувань, що з'явиться, натиснути “⁝” — “Прикріпити”.


7. Використання QR-коду в якості візитівки.

Таким способом Ви можете додати до Telegram новий контакт. Для створення QR-коду потрібно перейти в розділ “Налаштування” і у верхньому правому куті екрану натиснути на відповідний значок. Щоб конкретний контакт отримав посилання на Ваш акаунт, поділіться з ним QR-кодом, який він повинен відсканувати.


8. Приховування свого мережевого статусу.

Не хочете, щоб Ваші контакти бачили, коли Ви востаннє були в мережі? Ок. Достатньо зайти в “Налаштування” — “Приватність і безпека” — “Відвідини та стан у мережі”, і в цьому розділі вибрати категорію користувачів, які можуть бачити Ваші відвідування: “Всі”, “Мої контакти”, “Ніхто”. При виборі категорії “Мої контакти” є можливість “Додати винятки” для окремих користувачів, вибравши “Показувати для” них або “Приховувати від” них історію своїх відвідувань.


9. Створення секретного чату.

З метою збереження конфіденційності обговорюваних питань Telegram дозволяє створювати секретні чати з наскрізним шифруванням. Але майте на увазі, що дана функція доступна тільки для смартфонів і тільки для спілкування двох користувачів. Алгоритм дій такий: відкриваєте листування з конкретним контактом і натискаєте на його ім'я зверху. Потім натискаєте на “⁝” у верхньому правому куті і в меню, що відкрилося, вибираєте “Почати секретний чат”.


10. Налаштування відкладених повідомлень.

Зручна опція, яка дозволяє написати повідомлення і задати конкретний час його відправлення. Такі повідомлення бувають двох типів: ті, час і дату відправлення яких Ви обираєте самі на рік вперед, і ті, які співрозмовник отримує при своїй появі онлайн (за умови, що дані про статус в мережі в нього не приховані, і в такому випадку повідомлення буде першим в його стрічці). Про успішну доставку повідомлення Ви отримуєте сповіщення в Telegram. Але доступна така функція лише тим користувачам, яких Ви додали до списку своїх контактів.

Для налаштування відкрийте діалог з потрібним Вам контактом і введіть текст повідомлення (при необхідності також можна додати медіа). Затисніть літачок відправлення (на смартфоні) або натисніть на нього правою кнопкою миші (у десктопній версії застосунку). Виберіть “Відправити пізніше” і встановіть відповідний час або “Коли буде в мережі”.


11. Перехід у повідомлення на конкретну дату.

Достатньо натиснути на крайню дату між повідомленнями в листуванні і в Календарі, що відкриється, вибрати ту дату, коли точно велося обговорення того чи іншого питання.


12. Видалення листування в особистих чатах за певний період.

Послідовність дій схожа на описані в попередньому пункті: спочатку натисканням на плашку з датою відкриваємо Календар, потім вибираємо період, за який хочемо видалити повідомлення (певні дні або цілий місяць).


13. Автоматичне видалення повідомлень.

Для активації цієї функції на Android в конкретному чаті слід натиснути на “⁝” у верхньому правому куті, а в меню, що відкрилося, — на “Очистити історію”.


На iOS потрібно затиснути палець на будь-якому повідомленні, натиснути “Вибрати” — “Очистити чат” — “Увімкнути автовидалення”.


14. Перегляд списку тих, хто прочитав повідомлення.

Дізнатися, хто в чаті прочитав Ваше повідомлення, можна, просто затиснувши його. Так що якщо хтось не відповідає, скоріш за все, в числі тих, хто прочитав, його і не буде.

15. Позначка чатів як непрочитаних.

Навіть якщо Ви вже відкрили і прочитали діалог в чаті, але Вам потрібно не забути про важливу інформацію з нього, чат можна позначити як непрочитаний. Для цього останній потрібно затиснути, потім натиснути на “⁝” у верхньому правому куті і в меню, що з'явилося, вибрати “Позначити як непрочитаний”.


16. Швидке очищення кеш месенджера.

Корисна функція, щоб звільнити пам'ять на Вашому смартфоні. Порядок дій наступний: зайти в “Налаштування” — “Дані та сховище” — ”Використання сховища”, натиснути “Очистити кеш”.


17. Вимкнення повідомлень про нових користувачів.

Не хочете, щоб Вас відволікали подібні сповіщення в месенджері? Є рішення: перейти в “Налаштування” — “Сповіщення та звуки”, пересунути повзунок ”Контакт приєднався до Telegram” в неактивне положення.


18. Налаштування трансляції свого місцеположення.

Ця функція корисна в тих випадках, коли Ви збираєтеся зустрітися з учасником діалогу. Для активації слід натиснути на скріпку в нижній правій частині екрану, в меню, що відкрилося, — на значок “Розташування”, після чого “Надіслати моє поточне розташування” (для позначення точки на карті) або ”Поділитися моїм маячком на карті” (для інформування про Ваш рух в режимі реального часу).


19. Пошук людей поблизу.

Дана функція передбачена для ситуацій, коли, наприклад, Вам потрібно знайти місцеві групові чати (районні, будинкові тощо). Активується вона шляхом переходу в “Контакти” і натискання “Знайти людей поблизу”.


20. Налаштування режиму економії трафіку.

Вимкнення автозавантаження медіа допоможе Вам заощадити трафік у роумінгу або в ситуації обмеженого мобільного Інтернету. Для цього заходите в “Налаштування” — “Дані та сховище” і вимикаєте Автозавантаження медіа “При використанні мобільної мережі“ або/та “У роумінгу”.


Тут же можна ввімкнути економію трафіку дзвінків, коли Ви перебуваєте у роумінгу.


21. Налаштування хмарного пароля.

Якщо Ви заходите в Telegram не тільки зі смартфону, корисно налаштувати хмарний пароль, який буде запитуватися при вході в застосунок з інших пристроїв. Для цього потрібно відкрити “Налаштування” — “Приватність і безпека” — “Двоетапна перевірка” і ввести в рядку вигадану Вами комбінацію.


Сподіваємося, що в ході прочитання цієї статті Ви дізналися про невідомі для себе фішки Telegram і в подальшому будете користуватися ними разом з іншими.

Коментарі

0

Еще комментарии