0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Корисні опції в налаштуваннях роутера Totolink N350RT

Головна /

Блог

/

Корисні опції в налаштуваннях роутера Totolink N350RT

Корисні опції в налаштуваннях роутера Totolink N350RT

07.02.2024

Iнтернет

1113

Раніше ми вже розповідали, як налаштувати роутер Totolink N350RT. Тепер хочемо поділитися з Вами корисними функціями, доступними в налаштуваннях цього пристрою.

Вимкнення LED індикаторів

Зазвичай LED індикація на роутері допомагає користувачу зрозуміти, чи налаштований Інтернет, чи підключені кабелі в WAN та LAN порти, чи увімкнений Wi-Fi. Проте, якщо все працює та індикація заважає (наприклад, в нічний час доби), її можна відключити через веб-інтерфейс.


Режими роботи, в яких здатен працювати Totolink N350RT

Роутер Totolink N350RT здатен працювати в чотирьох режимах: Wi-Fi роутера/точки доступу (шлюзу), Мосту, Повторювача, Wi-Fi- роутера клієнта Wi-Fi оператора (WISP).


  • Режим Wi-Fi роутера/точки доступу (шлюзу).
    Даний режим підходить, якщо до Вашої квартири проведений Ethernet-кабель інтернет-провайдера. Його необхідно підключити до порту WAN, який позначений на пристрої як порт Інтернет. В цьому режимі функція NAT Вашого Wi-Fi роутера увімкнена. Всі клієнтські Wi-Fi та Ethernet-пристрої, підключені до роутера, будуть отримувати доступ до інтернет-мережі через одну IP-адресу, присвоєну інтерфейсу WAN Вашим інтернет-провайдером.
  • Режим мосту.
    Цей режим дозволяє розширити Wi-Fi мережу завдяки встановленню додаткового роутера. Проте назва Wi-Fi мережі та пароль будуть відрізнятися від базових.
  • Режим повторювача.
    В цьому режимі роутер підключається до іншого роутера або точки доступу по бездротовому каналу і повторює його сигнал з тим самим ім'ям мережі (SSID) і паролем. Роутер в режимі повторювача не може налаштовувати параметри мережі, а тільки копіює їх від головного роутера.
  • Режим Wi-Fi роутера-клієнта Wi-Fi оператора (WISP).
    З'єднання з інтернет-мережею здійснюється через Wi-Fi інтерфейс. В цьому режимі функція NAT Вашого Wi-Fi роутера увімкнена. Всі клієнтські пристрої, підключені до роутера, будуть отримувати доступ до мережі Інтернет через одну IP-адресу, присвоєну інтерфейсу WAN Вашим Wi-Fi провайдером.

Гостьова мережа

Функцію гостьового доступу N350RT зручно використовувати в тих випадках, коли у Вас вдома, в квартирі або на робочому місці часто бувають гості та відвідувачі, і Ви хочете надати їм доступ до Вашої мережі. Опція дозволяє створити окрему мережу з обмеженим доступом до основних налаштувань роутера та особистих файлів. Блокування URL-адрес дозволяє налаштовувати чорні і білі списки для обмеження рівня доступу. Таким чином основна мережа захищена від небезпек.


QoS

Це досить гнучка функція для здійснення контролю пріоритетів у розгорнутій мережі. Призначена для підвищення ефективності застосування смуги пропускання. Інтелектуальна QoS дозволяє призначити певну смугу пропускання для різних пристроїв на основі їхніх IP-адрес і таким чином обмежувати швидкість на певних пристроях. Її зручно використовувати, наприклад, коли в мережу увімкнено багато домашніх пристроїв.


Батьківський контроль

Функція батьківського контролю N350RT дозволяє запланувати час, коли підключений пристрій (комп'ютер, ноутбук, планшет) отримує доступ до Інтернету, а також блокувати адреси до небажаних веб-сайтів і застосунків. Ці можливості особливо зацікавлять батьків, які прагнуть фільтрувати контент, до якого діти мають доступ в Інтернеті, та хочуть обмежити час, який діти проводять в мережі.


Переадресація портів

Дана опція стане в нагоді, якщо у Вас є камера відеонагляду, сервер гри чи програми, і до них потрібен доступ з мережі Інтернет. Після налаштування потрібно вказати Вашу білу IP-адресу та порт, на якому налаштовано доступ.


Більш детально про цю функцію можна почитати в нашій статті про перенаправлення портів.

Діагностика/Маршрут/Логування

Статичний маршрут — це заздалегідь визначений шлях, яким повинна слідувати інформація в мережі, щоб досягти певного хоста або мережі. Вшита в Totolink N350RT утиліта дозволяє провести базову діагностику з'єднання, аналогічну тій, яка здійснюється через командний рядок. Якщо Ви просунутий користувач, Вам ця функція буде цікавою.


Резюме

Як бачите, Totolink N350RT є доволі функціональним маршрутизатором, який здатний вирішити цілу низку завдань користувача. Щоб переконатися в цьому, достатньо придбати цю модель, представлену на нашому сайті.

Коментарі

0

Еще комментарии