0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Майбутнє Інтернету і телебачення. За версією Bard і ChatGPT.

Головна /

Блог

/

Майбутнє Інтернету і телебачення. За версією Bard і ChatGPT.

Майбутнє Інтернету і телебачення. За версією Bard і ChatGPT.

26.12.2023

Iнтернет

1036

Перш ніж Ви перейдете до читання цієї статті, ми хочемо зазначити, що її українська версія створена не звичним чином, а з використанням штучного інтелекту (ШІ). Для цього ми залучили на допомогу Bard (інструмент від Google із функцією чату на основі ШІ) і ChatGPT (чат-бот зі ШІ від лабораторії Open AI). А ілюстрації попросили створити нейромережу Bing Image Creator, про яку розповідали в попередній статті. Так що пропонуємо Вашій увазі те, що з цього вийшло.

За новими технологічними горизонтами ховається безмежний потенціал для інтерактивності, високої якості контенту та глибокого занурення у віртуальний світ. Спрогнозувати вплив цих інновацій на наше повсякденне життя – справжній виклик для сучасних вчених і стратегів медіа. Адже майбутнє Інтернету і телебачення обіцяє непередбачувані трансформації, які змінюватимуть наше сприйняття медіа.

Як Інтернет і телебачення все більше інтегруються

Інтернет і телебачення – це дві найважливіші технології в нашому житті. Вони дозволяють нам залишатися на зв'язку з друзями та родиною, отримувати інформацію та розважатися.

У минулому Інтернет і телебачення були двома окремими сферами: Інтернет використовувався для роботи та спілкування, а телебачення – для розваг. Однак у останні роки ці технології все більше інтегруються.

Ця інтеграція має важливий вплив на те, як ми споживаємо медіа та інтернет-контент, роблячи його більш доступним та персоналізованим, а також створює нові можливості для взаємодії з іншими користувачами.

Ось кілька ключових тенденцій, які будуть сприяти інтеграції Інтернету та телебачення.

Супершвидкісний Інтернет 5G і 6G


Входження в еру 5G та інших високошвидкісних технологій дозволить споживачам миттєво отримувати доступ до контенту. Стрімінгові платформи стануть ще більш популярними, надаючи можливість переглядати контент на будь-якому пристрої в найвищій якості.

Розвиток інфраструктури 6G або навіть більш високих технологій забезпечить супершвидкісний Інтернет. Гігабітні та терабітні швидкості передачі даних дозволять миттєво завантажувати великі обсяги відео, високоякісний контент та взаємодіяти в режимі реального часу без будь-яких затримок чи відмов.

Персоналізований контент


Однією з найпомітніших тенденцій в інтеграції Інтернету і телебачення стане надання користувачам ще більш персоналізованого контенту. Ще не так давно ми були обмежені тим, що нам пропонували телевізійні мережі. Однак тепер ми можемо використовувати Інтернет, щоб знайти контент, який відповідає нашим індивідуальним інтересам.

В подальшому алгоритми ШІ будуть ще ретельніше вивчати смаки та уподобання кожного користувача і на основі отриманої інформації пропонувати персоналізовані та індивідуально адаптовані стріми. Завдяки цьому ми зможемо споживати той TV та інтернет-контент, який буде більш актуальним і цікавим для нас.

Глобальна інтерактивність


Якщо у минулому ми були пасивними споживачами контенту, то скоро зможемо взаємодіяти з ним в режимі реального часу. Такі технології, як віртуальна реальність (VR) та доповнена реальність (AR), мають потенціал змінити звичний нам спосіб стрімінгу в Інтернеті та перегляду телебачення. Ці технології вже сьогодні дозволяють створювати більш реалістичні зображення, що можна вважати віртуальною революцією.

В подальшому VR і AR будуть набувати все більшого поширення та дозволять створювати контент, який стане частиною реальності інтернет-юзерів та TV-глядачів. Майбутнє принесе з собою гібридні формати контенту, де реальний і віртуальний світи об'єднаються, надаючи унікальні можливості для творчості.

Концерти, спортивні змагання та інші великі події на TV-каналах та інтернет-майданчиках будуть транслюватися у форматі, що найбільше наближається до реального враження присутності. Інтерактивні серіали будуть виконувати не лише розважальну роль, а й бути елементом соціальної взаємодії: спонукати глядачів активно взаємодіяти з контентом, коментувати, спілкуватися та навіть впливати на розвиток сюжетів у реальному часі.

3D та голографічний стрімінг


Стрімінгові послуги перейдуть на новий рівень, пропонуючи 3D та голографічний контент.

3D стрімінг дозволить створювати контент, який відображається у тривимірному форматі та створює враження глибини та реалізму. Користувачі телевізійних та інтернет-послуг матимуть можливість обирати кути перегляду, змінюючи напрямок огляду залежно від їхніх власних вподобань.

Технології голографічного стрімінгу створять віртуальні об'єкти та персонажі, які здатні існувати в просторі глядача. У свою чергу глядачі матимуть можливість взаємодіяти з об'єктами за допомогою віртуальної реальності. Віртуальне спілкування та наради, учасники яких зможуть взаємодіяти між собою через голографічні проекції, стануть звичним явищем.

Інтернет речей (IoT) на новому рівні


У майбутньому Інтернет речей (IoT) буде більш розгалуженим та інтегрованим. Різноманітні пристрої, від розумних домашніх гаджетів до автономних транспортних засобів, будуть співпрацювати, обмінюючись даними та оптимізуючи різні аспекти повсякденного життя.

IoT в медицині розвиватиметься як засіб для віддаленого моніторингу пацієнтів, надання точних медичних даних та реакції на рецептурні препарати. Інтеграція Інтернету речей у розумні будинки та міста дозволить взаємодіяти з різними системами, такими як освітлення, опалення, безпека та інші, для створення більш комфортного та ефективного оточення. IoT дозволить створювати розумні автоматизовані системи, які реагують на оточуюче середовище та взаємодіють між собою для оптимізації робочих процесів.

Безпека та конфіденційність даних стануть пріоритетом, оскільки кількість підключених пристроїв з кожним роком зростає. Важливими завданнями будуть розробка заходів кібербезпеки та використання блокчейн-технологій.

Висновки

Описані тенденції призведуть до того, що в майбутньому Інтернет і телебачення стануть ще більш інтегрованими. Ми зможемо дивитися телебачення на підключених до Інтернету пристроях, без затримок отримувати доступ до персоналізованого контенту, активно взаємодіяти з віртуальним світом в режимі реального часу, адаптувати Інтернет речей до різних галузей. Отже, попереду нас чекає багато цікавого.

Коментарі

0

Еще комментарии