0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Як налаштувати роутер TP-Link Archer А6/С6

Головна /

Блог

/

Як налаштувати роутер TP-Link Archer А6/С6

Як налаштувати роутер TP-Link Archer А6/С6

17.07.2023

Iнтернет

17217

TP-Link Archer А6/С6 створює надійну та швидку мережу, використовуючи стандарт Wi-Fi 802.11ac. Роутер дозволяє дивитися потокове HD-відео та грати в онлайн-ігри без затримок на вільній частоті 5 ГГц зі швидкістю до 867 Мбіт/с, зберігаючи канал 2.4 ГГц зі швидкістю до 300 Мбіт/с для читання електронної пошти, перегляду веб-сторінок та інших щоденних завдань.


Основні елементи роутера TP-Link:

  • Power - роз'єм живлення
  • Power On/Off - кнопка Увімк/Вимк живлення
  • Reset - внутрішня кнопка, яка служить для скидання налаштувань роутера
  • WPS/Wi-Fi On/Off - спрощений доступ до Wi-Fi
  • Wan port - порт для підключения кабеля від провайдера
  • Lan port - порти для підключення домашніх пристроїв (комп'ютерів, ноутбуків, смарт боксів і т.д.)

Підготовка до налаштування

  1. Підключіть мережевий кабель від провайдера в порт WAN (крайній лівий порт на фото вище, виділений синім кольором).
  2. Якщо налаштування роутера планується через Wi-Fi мережу, увімкніть Wi-Fi у налаштуваннях Вашого ноутбуку, планшету або телефону. Зі списків доступних Wi-Fi мереж виберіть TP-Link_9CD9 (останні символи MAC-адреси).
    Альтернативним способом підключення буде з'єднання патчкорд-кабелем (він є у комплекті з роутером, або можна використовувати будь-який інший кабель крученої пари) мережевої карти комп’ютера і будь-якого з LAN-портів роутера.
  3. Переконайтеся, що у налаштуваннях мережевої карти вказано «Автоматичне отримання IP». Для цього виберіть «Пуск» – «Параметри» – «Мережа й Інтернет» – «Налаштування параметрів адаптера» – «Ethernet» – «Властивості».
  4. Відкрийте на Вашому пристрої браузер і введіть в адресний рядок без кавичок IP-адресу 192.168.0.1 або tplinkwifi.net (будьте уважні, браузер може самостійно підставляти замість цифр 0, 1 латинські О та l. Не звертайте на це уваги і вводьте адресу вручну).
  5. Якщо роутер вже використовувався, він міг бути попередньо налаштований і Wi-Fi мережа може мати іншу назву, бути запаролена, або ж за адресою 192.168.0.1 не вдається потрапити до веб-інтерфейсу роутера, або ж не підходить пароль адміністратора. У такому разі найпростішим рішенням буде скидання налаштувань роутера до заводських. Для цього потрібно скріпкою або будь-яким іншим тонким предметом затиснути на 10-15 секунд «RESET», після чого почекати хвилину, поки роутер перезавантажиться.
    Після перезавантаження залежно від прошивки логін і пароль буде «admin» або запропонує створити новий пароль.
  6. Після того, як зайшли в меню роутера, переходимо в «Додатково» – «Мережа» – «Інтернет».
    • 6.1. У першому рядку «Тип підключення до Інтернету» вибираємо «Динамічна IP-адреса».
    • 6.2. У меню «Клонування MAC-адреси» вибираємо «Використовувати іншу MAC-адресу» і вводимо дані, які назвали в технічній підтримці (або ж їх можна подивитися в особистому кабінеті).
    • 6.3 Далі натискаємо «Зберегти» і перевіряємо. Ви повинні отримати мережеві налаштування: IP-адресу, маску підмережі, основний шлюз і DNS. Після чого доступ в Інтернет буде відновлено.

Налаштування мережі Wi-Fi

  1. Переходимо в меню «Додатково» – «Бездротова мережа» – «Налаштування Бездротової Мережі».
  2. Ця функція дозволяє пристроям працювати швидше, призначаючи їм найкращий бездротовий діапазон на основі умов з метою збалансувати основні запити. При підключенні буде відображатися одна Wi-Fi мережа, але вона включає 2.4 ГГц і 5 ГГц.
  3. Далі вписуємо назву Wi-Fi мережі, вибираємо «Захист WPA/WPA2 – Personal». Вводимо пароль і натискаємо «Зберегти».

Також рекомендуємо увімкнути функцію TxBF,MU-MIMO і в даному меню поставити галочку навпроти цієї функції, щоб підвищити продуктивність мережі і рівень WI-Fi сигналу.

Задати пароль для входу до веб-інтерфейсу

Для входу до веб-інтерфейсу потрібен надійний пароль з метою зберегти Вашу мережу. Щоб оновити:

  1. Переходимо в «Додатково» – «Системні Інструменти» – «Адміністрування».
  2. Вводимо діючий пароль і 2 рази новий, натискаємо «Зберегти» – і можна заходити вже з новими даними в роутер. При створенні пароля рекомендуємо використовувати великі й маленькі літери і цифри. Рівень складності пароля відображається при наборі. Запишіть Ваш новий пароль, щоб не забути.

Резервна копія даних

Після того, як налаштували Інтернет по кабелю і Wi-Fi, оновили пароль до веб-інтерфейсу, можна всі ці дані зберегти файлом на комп’ютері або флешці на випадок виходу з ладу роутера чи перепадів напруги в будинку:

  1. «Додаткові налаштування» – «Системні Інструменти» – «Резервне копіювання і Відновлення».
  2. Натискаємо кнопку «Резервна копія» і вказуємо шлях, де буде зберігатися файл.

Якщо наступного разу роутер потрібно буде скинути до заводських налаштувань, налаштувати його буде набагато простіше:

  1. Заходимо в те ж меню «Резервна копіювання і Відновлення», але тепер навпроти пункту «Відновлення» натискаємо «Огляд» і знаходимо файл, який ми раніше зберігали.
  2. Натискаємо «Відновлення» і в меню, що з'явилося, натискаємо «Ок». Через хвилину можна буде зайти в меню роутера – і там будуть всі дані, які Ви зберігали.

Вашій увазі представлений алгоритм базового налаштування роутера, достатній для забезпечення працездатності послуги Інтернет. За бажання Ви можете виконати додаткові налаштування згідно можливостей даної моделі на свій розсуд.

Коментарі

0

Еще комментарии