0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Як зарезервувати абонентське обладнання для роботи Інтернету, коли немає світла?

Головна /

Блог

/

Як зарезервувати абонентське обладнання для роботи Інтернету, коли немає світла?

Як зарезервувати абонентське обладнання для роботи Інтернету, коли немає світла?

30.10.2023

Iнтернет

6819

З відключенням електроенергії майже одночасно зникає інтернет-зв'язок. Незалежно від того, за якою технологією працює Інтернет у Вашому будинку (ETTH чи PON), для роботи мережі під час вимкнень електрики має бути зарезервованим обладнання як з боку провайдера, так і з боку абонента. Якщо все активне обладнання провайдера підключене до безперебійної мережі, Вам залишається подбати про резервне живлення інтернет-пристроїв у своєму будинку. Це можна зробити кількома способами: використовуючи стандартний повербанк в парі з DC-USB перетворювачем або за допомогою міні UPS. Детально про це ми і розповідаємо у цій статті.

1. Повербанк + DC-USB перетворювач: особливості використання з метою безперебійного живлення пристроїв


При відключеннях світла для резервування живлення Wi-Fi роутера можна використовувати звичайний повербанк. Краще вибрати модель, яка на виході видає різну напругу: 5 V, 9 V та 12 V. Тоді для живлення роутера від переносної зарядки Вам знадобиться лише кабель USB - DC на штекер 5.5/2.5 мм.

Якщо вихідна напруга Вашого роутера 9 V або 12 V, підійде кабель USB-DC на 9 V або 12 V відповідно, без тригера. У разі, якщо напруга не більше 5 V, потрібен кабель з тригером (перемикачем), щоб підвищити її. На одному кінці такого кабеля розташований вхідний USB-порт, а на іншому — стандартний штекер живлення DC.

Щоб підібрати відповідний кабель-перемикач живлення, потрібно знати напругу та силу струму, з якими працює Ваш роутер. Для цього подивіться характеристики, вказані на зворотній стороні пристрою.


Зверніть увагу, що номінальна сила струму на блоці живлення часто буває завищеною, а реальне споживання роутером набагато менше. Якщо є потреба заживити досить потужні девайси з великою кількістю антен, необхідно порахувати максимальне споживання енергії роутера. Зазвичай кожен USB вихід у пристроях розрахований на вихідний ток до 2.4 А, що дорівнює приблизно 12 Вт. Також для розрахунку можна подивитися характеристики, вказані на комплектному блоці живлення або у специфікаціях моделі на сайті виробника. Наприклад, для роутера з блоком живлення 12V/0.5 A максимальне споживання буде дорівнювати 12 х 0.5 = 6 Вт.

У нас можна замовити універсальний кабель для роутера з USB-перемикачем 9V-12V. Він підходить для більшості роутерів та інших пристроїв, що потребують 9 V або 12 V напруги постійного струму силою до 1 А.

Коли все необхідне для підключення Wi-Fi роутера до повербанка підібране, залишається підключити кабель в USB-порт повербанка і DC-порт на роутері (замість блоку живлення). Таким чином Ваш Інтернет зможе безперебійно працювати впродовж 4-6 годин з моменту вимкнення електрики (тривалість залежить від ємності power bank). Якщо зовнішній акумулятор оснащений функцією швидкого заряджання, це дозволяє повністю зарядити його за 1-3 години замість звичайних 6-8 годин.

2. Живлення інтернет-обладнання за допомогою міні UPS


Абонентам, які підключені до Інтернету за технологією PON, потрібно заживити не тільки роутер, а й оптичний термінал (ONT). Для цього можна використати міні ДБЖ, розраховане на одночасне живлення декількох пристроїв.

Однією з таких моделей є зарядна станція RCI PSI12238W, яка представлена у нашому асортименті товарів. Модель має вихідну напругу 5 V/12 V та оснащена акумулятором на 10400 мАг, заряду якого вистачає на 6-12 годин роботи. До комплекту вже входять 2 кабелі DC - DC та 2 кабелі USB - DC, за допомогою яких можна підживлювати одразу кілька пристроїв. Також у комплекті є спеціальні перехідники, які дозволяють підживлювати одночасно два пристрої з однаковим вольтажем.

Mini UPS досить просто підключити до комутатора або Wi-Fi маршрутизатора. Для цього потрібно:

  1. Від'єднати свій адаптер від мережі змінного струму та маршрутизатора Wi-Fi.
  2. Підключити адаптер живлення до міні ДБЖ, за потреби використовуючи вхідний роз'єм.
  3. Увімкнути адаптер і зачекати, поки міні ДБЖ виявить вхідну напругу.
  4. Підключити кабель вихідного гнізда до маршрутизатора Wi-Fi, за необхідності використовуючи вихідний роз'єм.

При підключенні mini UPS до стандартного ДБЖ акумулятор (постійний струм, DC) живить інвертор (змінний струм, AC), який у блоці живлення комутатора знову перетворюється на постійний струм (DC). Завдяки відсутності у такій схемі додаткового перетворювача забезпечується максимальний ККД (до 70%). Залежно від споживаної потужності Ваших пристроїв таке компактне ДБЖ забезпечить до 6-18 годин їх автономної роботи з моменту вимкнення електроживлення.

Резюме

Зрозуміло, що можливість працювати та розважатися в онлайні безпосередньо залежить від наявності інтернет-з'єднання. Щоб забезпечити роботу мережі під час запланованих або аварійних вимкнень електроенергії, обирайте прийнятне рішення для резервного живлення свого обладнання. І тоді, при правильному підключенні необхідних пристроїв, Ви зможете залишатися з Інтернетом навіть за відсутності світла.

Коментарі

5

DM

20.03.2024

За статтю дякую! Дивуюсь людям, які пишуть тут коментарі про оптику у їх будинку :)) логічно, що блог це не місце для перевірки покриття

Anonim

02.11.2023

Koly bude optovolokno?

Макснет

02.11.2023

Вітаємо. Для більш детальної інформації та перевірки можливості підключення за Вашою адресою напишіть, будь ласка, нам в онлайн чат.

Oleksandr

31.10.2023

Академіка Павлова, 160В (Харків), коли буде доступне оптоволокно? Невже так важко завести його у будинок?..

Макснет

02.11.2023

Вітаємо. Для більш детальної інформації та перевірки можливості підключення за Вашою адресою напишіть, будь ласка, нам в онлайн чат.

Вячеслав

31.10.2023

Когда будет либо GPON у абонентов по адресу Клочковская 195-Д, либо аккумуляторы на маршрутизаторе на доме? Тольку все это делать если на домовом маршрутизаторе все и закончится.

Макснет

02.11.2023

Вітаємо. Для більш детальної інформації та перевірки можливості підключення за Вашою адресою напишіть, будь ласка, нам в онлайн чат.

Олексій

31.10.2023

А як визначити, підключене обладнення компанії Макснет в багатоповерхневому будинку до резервних джерел живлення чи ні?

Макснет

02.11.2023

Вітаємо. Для перевірки можливості підключення за Вашою адресою напишіть, будь ласка, нам в онлайн чат.

Еще комментарии