0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Декілька програм для розпізнавання тексту

Головна /

Блог

/

Декілька програм для розпізнавання тексту

Декілька програм для розпізнавання тексту

20.06.2023

Софт

23373

Навіть якщо Ви вже не студент, напевно Ви стикалися з ситуаціями, коли потрібно внести коригування в паперові документи або їхні скани. Ви ж не робили все вручну? Наша стаття для тих, хто хоче знайти відповідну для свого девайсу програму розпізнавання тексту. Можливо, Ви підшукаєте достойну альтернативу звичному інструменту.

Робота описуваних програм заснована на алгоритмі оптичного розпізнавання тексту. Утиліти розглядають літери як набір точок, аналізують його і видають результат у вигляді тексту. Чим якісніше розпізнаний текст на виході, тим вище ймовірність того, що програма платна.

Софт

ABBYY FineReader


Це найбільш популярне рішення завдання розпізнавання тексту, як для дому, так і для роботи. Є платна і пробна версії. Програма популярна не випадково: вона здатна якісно розпізнавати текст 179 мовами. Працює з паперовими документами, фотографіями і PDF. Після розпізнавання текст зберігає початковий зовнішній вигляд і потребує мінімального форматування.

Freemore OCR


Це безкоштовна програма, яка може працювати одночасно з кількома принтерами. Перетворений текст можна зберегти у форматі txt або з одним з розширень, які підтримує MS Office. Інтерфейс утиліти доступний англійською мовою.

Simple OCR


Відмінний варіант для розпізнавання рукописів. Програма точно розшифровує текст і відновлює зображення, прибираючи з них шум. «Легкий» інсталяційний файл, вбудований редактор тексту та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс порадують користувачів, однак великий мінус — програма не працює зі слов'янськими мовами.

Застосунки

Office Lens


Застосунок від Microsoft дозволяє використовувати смартфон як сканер для документів. Він розпізнає знімки з камери і переводить їх у текстові документи DOCX, PPTX і PDF. Застосунок доступний безкоштовно як в Microsoft Store, так і на Google Play та App Store.

Adobe Scan


Аналогічний попередньому застосунку сервіс від Adobe з більш вузьким набором можливостей. Adobe Scan також може розпізнавати фотографії, але зберігає результати сканування тільки в PDF.

Коли потрібно швидко

Win Scan 2PDF


Це зручна утиліта, яка не вимагає встановлення, для швидкого перетворення файлів. Набір функцій — мінімальний для розпізнавання тексту, єдиний формат для зберігання — PDF.

Online OCR


Сайт для розпізнавання тексту і таблиць 46 мовами. Сервіс доступний безкоштовно, для роботи не потрібна реєстрація. Працює з зображеннями розповсюджених форматів і PDF та переводить їх у формати DOCX, XLSX, TXT.

Мало кому подобається перенабирати текст документів руками, тому сервісів для цих цілей створено безліч. Як бачите, крім програм, існують мобільні застосунки та онлайн-сервіси.

Якщо Вам потрібно користуватися такими інструментами не надто часто, безкоштовних програм або пробних версій буде цілком достатньо. Для постійної роботи з розпізнаванням документів, наприклад, якщо Ви збираєтесь оцифрувати бібліотеку чи архів, рекомендуємо обзавестися ліцензованою версією ABBYY FineReader.

Коментарі

1

Олег Чайковський

03.04.2024

Навіщо Ви пропонуєте Microsoft Lens, якщо вони не підтримають українську мову???!!!

Макснет

03.04.2024

Дякую за ваш коментар, Олег. Хочемо відзначити, що нашим читачам ми пропонуємо сервіси, які підтримують українську мову та/або міжнародну мову спілкування – англійську.

Еще комментарии