0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

6 корисних порад щодо прискорення роботи Google Chrome

Головна /

Блог

/

6 корисних порад щодо прискорення роботи Google Chrome

6 корисних порад щодо прискорення роботи Google Chrome

01.08.2023

Iнтернет

16888

Згідно проведеним за останні роки досліджень, оптимальний час завантаження сторінки сайту складає не більше 2 секунд. 53% відвідувачів веб-ресурсу просто залишать сторінку, якщо вона буде завантажуватися більше 3 секунд.

В одній з наших минулих статей ми вже розповідали, як боротися з проблемою повільного завантаження сторінок. Але оскільки технології, як і Google Chrome, не стоять на місці, ми вирішили доповнити низку запропонованих способів і зібрали для Вас свіжі корисні поради.

Вдоскональте керування вкладками

Якщо Ви в числі тих, хто звик тримати відкритими безліч вкладок, то повинні знати, що це призводить до уповільнення роботи браузера: чим більше вкладок одночасно відкрито, тим повільніше працює Chrome. Тому очевидне рішення — перестати залишати відкритими ті вкладки, які вам не потрібні.

Але якщо Вам обов'язково потрібно, щоб в кожний момент часу більше кількох вкладок зберігалися відкритими, пропонуємо скористатися розширенням, яке не дозволить браузеру працювати вхолосту. Один з таких інструментів — Workona. Це розширення дозволяє створювати користувацькі робочі простори для організації вкладок, призупиняти їхню роботу, коли вони не потрібні, і максимально спрощувати їхній пошук і завантаження, коли вони дійсно потрібні.

Розгляньте можливість використання розширення, яке блокує скрипти

Роботу Інтернету уповільнює надмірне використання деякими сайтами скриптів (відстеження, завантаження реклами, відтворення відео і т.д.). Розширення для блокування скриптів під назвою uBlock Origin не дозволить таким скриптам запускатися, і в результате переглядати веб-сторінки можна буде набагато швидше. З його допомогою Ви зможете вручну скласти білий перелік сайтів на свій розсуд.

Усуньте прогалини в системі безпеки

Сьогодні більшість веб-сайтів вже використовують протокол HTTPS — захищений протокол, який відображає значок замка в адресному рядку браузера і дає зрозуміти наступне:

  • сайт дійсно є тим, чим він себе оголошує;
  • все, що Ви відправляєте на сайт, зашифровано.

Але деякі сайти досі дотримуються старого і набагато менш безпечного протоколу HTTP. У цьому випадку є вихід: у Chrome з’явилась опція, яка дозволяє за можливості автоматично переводити застарілі сайти на HTTPS і попереджати користувача перед завантаженням сайту, на якому неможливо встановити більш безпечний протокол. Щоб активувати цю опцію, потрібно зайти в налаштування Chrome, натиснути «Конфіденційність і безпека» — «Безпека» і знайти в нижній частині екрану опцію «Завжди використовувати надійні з'єднання».


Оновлення вбудованої системи безпеки Chrome

Вбудована в браузер система Safe Browsing виявляє і попереджає про спроби використання сумнівних сайтів, а також повідомляє про спробу переходу на небезпечний сайт. Це забезпечує Chrome надійний захист від веб-загроз.

Але не всі знають, що всього пару кліків мишкою — і можна перейти на ще більш високий рівень захисту браузера. Все завдяки опції Chrome «покращений захист», яка додає більш активну систему прогнозування небезпечних подій до їх настання, а також попереджає про введення Вами пароля, пов'язаного з витоком даних, про який відомо. Достатньо зайти до розділу налаштувань Chrome «Конфіденційність і безпека» і вибрати пункт «Покращений захист» із запропонованих на екрані варіантів.


Попереднє завантаження сторінок Chrome за Вас

В Chrome є функція, яка дозволяє вибірково попередньо завантажувати сторінки, які Ви, скоріш за все, будете відкривати. Вона переглядає кожне посилання на сторінці, яка переглядається, передбачає, на які посилання Ви з великою вірогідністю натисните, а потім попередньо завантажує відповідні сторінки перш, ніж Ви на них натиснете. Ця функція доступна як у настольному браузері, так і в застосунку Chrome на Android та iOS.

Для активації на настільному комп'ютері введіть в адресний рядок chrome:settings, виберіть пункт «Конфіденційність і безпека» в меню зліва від екрану, а потім натисніть «Cookies та інші дані сайту» в основній області екрану. У нижній частині наступного екрану знайдіть опцію «Передзавантаження сторінок» і натисніть на тумблер поруч з нею.


На Android відкрийте налаштування застосунку Chrome, натисніть «Конфіденційність і безпека», потім натисніть «Попереднє завантаження сторінок» і виберіть «Стандартне попереднє завантаження». На iOS відкрийте налаштування застосунку Chrome, натисніть «Пропускна здатність», потім натисніть «Попереднє завантаження веб-сторінок» і виберіть з варіантів, що з'явилися, «Завжди» або «Тільки при Wi-Fi».

Для ще більшого прискорення можна скористатися розширенням FasterWeb, яке буде попередньо завантажувати сторінку при наведенні курсору миші на посилання протягом не менше 65 міллісекунд.

Поверніть налаштування до вихідних значень

А ще можна почати все з чистого аркуша, скинувши налаштування Chrome до стану за замовчуванням. Не рекомендуємо використовувати цей спосіб усім, але якщо Ваш браузер сильно глючить або у нього виникли інші нерозв'язні проблеми, то таке радикальне рішення допоможе.

Введіть до адресного рядка chrome:settings, натисніть кнопку «Скинути налаштування», а потім «Відновити початкові налаштування за умовчанням». Клацніть по ній і підтвердіть, що хочете продовжити. Після чого залишається тільки дочекатися, коли все буде готово.


Тепер Ви знаєте, скільки різноманітних можливостей для розгону Chrome існує, і доступні вони кожному. Беріть собі на замітку, користуйтеся і працюйте в браузері без зайвого очікування.

Коментарі

0

Еще комментарии